| 
 Data 03.11.2025r 
 | 
  | 
 Dieta łatwostrawna (2) 
 | 
 
|   | 
 Śniadanie 
 | 
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
 
- Bułka pszenna 25 g,
 
- Chleb razowy 50 g,
 
- Masło extra 10 g,
 
- Twaróg z owocami 75 g,
 
- Dżem nisko sodzony 25 g,
 
- Jabłko 150 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II śniadanie 
 | 
 | 
 
| 
 Obiad 
 | 
- Zupa z zielonego groszku 350 ml,
 
- Filet z dorsza smażony 100 g,
 
- Ryż biały 200 g,
 
- Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą 200 g,
 
- Kompot wieloowocowy niskosodzony 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 Kolacja 
 | 
- Chleb mieszany psz.-żytni 50 g,
 
- Bułka pszenna 25 g,
 
- Szynka wieprzowa 50 g,
 
- Sałatka brokułowo-kalafiorowa z jajkiem i sosem jogurtowym 150 g,
 
- Margaryna mix do smarowania 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II kolacja 
 | 
- Serek homogenizowany naturalny 150 g,
 
 
 | 
 
| 
 Wartość odżywcza posiłków 
 | 
 Energia – 2488 kcal, Białko – 110 g, Tłuszcze – 88 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 27 g, Węglowodany – 327 g, Cukry proste – 60 g, Błonnik – 30 g, Sól – 5,4 g, 
 | 
 
 
 | 
 Śniadanie: 
  
Obiad: 
  
 | 
| 
 Data 03.11.2025r 
 | 
  | 
 Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6) 
 | 
 
|   | 
 Śniadanie 
 | 
- Chleb razowy 100 g,
 
- Szynka drobiowa 50 g,
 
- Twaróg z ziarnami 50 g,
 
- Sałata 35 g,
 
- Masło extra 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II śniadanie 
 | 
 | 
 
| 
 Obiad 
 | 
- Zupa grochowa 350 g,
 
- Makaron razowy w sosie bolońskim 400 g,
 
- Brokuł na parze 150 g,
 
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 Podwieczorek 
 | 
 | 
 
| 
 Kolacja 
 | 
- Chleb razowy 100 g,
 
- Serek topiony 30 g,
 
- Schab pieczony 50 g,
 
- Ogórek kiszony 100 g,
 
- Mix do smarowania 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II kolacja 
 | 
- Kisiel gotowany bez cukru 200 ml,
 
 
 | 
 
| 
 Wartość odżywcza posiłków 
 | 
 Energia – 2203 kcal, Białko – 126 g, Tłuszcze – 73 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 29 g, Węglowodany – 289 g, Cukry proste – 30 g, Błonnik – 38 g, Sól – 4,9 g, 
 | 
 
 
 | 
 Śniadanie: 
  
Obiad: 
  
 |