|
Data 05.11.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
| |
Śniadanie
|
- Kasza kukurydziana na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Ser biały 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II śniadanie
|
|
|
Obiad
|
- Zupa szpinakowa zabielana 350 ml,
- Ryba zapiekana z jabłkiem 350 g,
- Jogurt naturalny 1 szt.,
- Kompot wieloowocowy niskosodzony 250 ml,
|
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Pasta z szynką i serem żółtym 100 g,
- Pomidorki koktajlowe 50 g,
- Sałata 35 g,
- Margaryna mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy na mleku 200 ml,
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2388 kcal, Białko – 95 g, Tłuszcze – 78 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 30 g, Węglowodany – 331 g, Cukry proste – 93 g, Błonnik – 15 g, Sól – 4,2 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
|
Data 05.11.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
| |
Śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
- Ogórek kiszony 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II śniadanie
|
|
|
Obiad
|
- Zupa szpinakowa zabielana 350 ml,
- Udko z kurczaka pieczone 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z kapusty czerwonej 200 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
|
Podwieczorek
|
- Kalafior gotowany z zieleniną 150 g,
|
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pasta z szynką i serem żółtym 100 g,
- Pomidorki koktajlowe 50 g,
- Sałata 35 g,
- Margaryna mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 150 g,
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2346 kcal, Białko – 110 g, Tłuszcze – 101 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 31 g, Węglowodany – 263 g, Cukry proste – 46 g, Błonnik – 40 g, Sól – 4,8 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|