|
Data 07.11.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
| |
Śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb razowy 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Twaróg 75 g,
- Dżem niskosodowy 25 g,
- Jabłko 150 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II śniadanie
|
- Rogalik maślany 50 g (1 szt.),
|
|
Obiad
|
- Barszcz ukraiński 350 ml,
- Filet z dorsza pieczony 100 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z kiszonej kapusty 200 g,
- Kompot wieloowocowy niskosodzony 250 ml,
|
|
Kolacja
|
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g,
- Bułka pszenna 25 g,
- Serek żółty 30 g,
- Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
- Sałata 35 g,
- Margaryna mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II kolacja
|
- Kisiel niskosodowy 200 ml,
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2366 kcal, Białko – 103 g, Tłuszcze – 75 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 26 g, Węglowodany – 334 g, Cukry proste – 76 g, Błonnik – 31 g, Sól – 6,0 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
|
Data 07.11.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
| |
Śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g,
- Twaróg 75 g,
- Dżem niskosodowy 25 g,
- Masło extra 10 g,
- Jabłko 150 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II śniadanie
|
- Rogalik maślany 50 g (1 szt.),
|
|
Obiad
|
- Barszcz czerwony 350 ml,
- Filet z dorsza pieczony 100 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Sos grecki 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosodzony 250 ml,
|
|
Kolacja
|
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Margaryna mix do smarowania 10 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
- Sałata 35 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany niskosodowy 200 ml,
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2263 kcal, Białko – 99 g, Tłuszcze – 68 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 24 g, Węglowodany – 326 g, Cukry proste – 77 g, Błonnik – 28 g, Sól – 5,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|