| Data 19.11.2025 |
|
Dieta łatwostrawna (2) |
| |
Śniadanie |
- Ryż na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany pszenno-żytni 25 g,
- Ser żółty 30 g,
- Twaróg z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
| II śniadanie |
|
| Obiad |
- Barszcz czerwony zabielany 350 g,
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Marchew gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko sodzony 250 ml,
|
| Kolacja |
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany pszenno-żytni 25 g,
- Jajo gotowane 50 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Margaryna mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
| II kolacja |
- Kisiel niskosodowy 200 ml,
|
| Wartość odżywcza posiłków |
Energia – 2358 kcal, Białko – 112 g, Tłuszcze – 76 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 30 g, Węglowodany – 320 g, Cukry proste – 95 g, Błonnik – 25 g, Sól – 4,2 g |
|
Śniadanie:

Obiad:

|
| Data 19.11.2025 |
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6) |
| |
Śniadanie |
- Chleb razowy 100 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pasta humus z suszonymi pomidorami i zieleniną 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
| II śniadanie |
|
| Obiad |
- Barszcz czerwony zabielany 350 g,
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,
- Kasza gryczana 200 g,
- Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulą 200 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
| Podwieczorek |
|
| Kolacja |
- Chleb razowy 100 g,
- Jajko gotowane 1 szt.,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Margaryna mix do smarowania 10 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
| II kolacja |
- Kisiel gotowany bez cukru 200 ml,
|
| Wartość odżywcza posiłków |
Energia – 2184 kcal, Białko – 98 g, Tłuszcze – 83 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 26 g, Węglowodany – 280 g, Cukry proste – 29 g, Błonnik – 31 g, Sól – 4,0 g |
|
Śniadanie:

Obiad:

|