| Data 27.11.2025r |
|
Dieta podstawowa (1) |
| |
Śniadanie |
- Makaron na mleku 350 ml,
- Chleb razowy 25 g,
- Bułka kajzerka 1 szt.,
- Masło 10 g,
- Schab pieczony 50 g,
- Serek fromage 50 g,
- Pomidorki koktajlowe 50 g,
- Sałata 35 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
| II śniadanie |
|
| Obiad |
- Zupa ogórkowa z ziemniakami 350 g,
- Gulasz wieprzowy z papryką i fasolą 150 ml,
- Kasza bulgur 200 ml,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
- Kompot wieloowocowy niskosodzony 250 ml,
|
| Kolacja |
- Bułka wrocławska 25 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Mix do smarowania 10 g,
- Polędwica drobiowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
| II kolacja |
- Kisiel gotowany niskosodowy 200 g,
|
| Wartość odżywcza posiłków |
Energia – 2391 kcal, Białko – 129 g, Tłuszcze – 82 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 30 g, Węglowodany – 298 g, Cukry proste – 57 g, Błonnik – 36 g, Sól – 4,2 g |
|
Śniadanie:

Obiad:

|
| Data 27.11.2025r |
|
Dieta łatwostrawna (2) |
| |
Śniadanie |
- Makaron na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Schab pieczony 50 g,
- Serek fromage 50 g,
- Pomidorki koktajlowe 50 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
| II śniadanie |
|
| Obiad |
- Krupnik jęczmienny z natką pietruszki 350 ml,
- Klopsiki wieprzowe 100 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
| Kolacja |
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Polędwica drobiowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Margaryna mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
| II kolacja |
- Kisiel gotowany niskosodowy 200 g,
|
| Wartość odżywcza posiłków |
Energia – 2490 kcal, Białko – 124 g, Tłuszcze – 78 g, Kwasy tłuszczowe nasycone – 30 g, Węglowodany – 334 g, Cukry proste – 66 g, Błonnik – 25 g, Sól – 5,0 g |
|
Śniadanie:

Obiad:

|