|
Data 12.12.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
| |
Śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku- 300ml,
- Bułka pszenna- 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. -50 g,
- Twaróg 75 g,
- Dżem nisko słodzony -25g,
- Masło extra 10 g,
- Jabłko 150 g,
- Herbata czarna bez cukru- 250 ml,
|
|
II śniadanie
|
- Rogalik maślany 50g 1 szt,
|
|
Obiad
|
- Zupa z zielonych warzyw 350 ml,
- Ryba zapiekana w sosie pietruszkowym 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200g,
- Sos grecki 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
|
Kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt.- 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Kiełbasa szynkowa 50 g,
- Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy niskosłodzony 200ml,
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2574 kcal, Białko-111 g, Tłuszcze- 90 g, Kwasy tłuszczowe nasycone -32 g, Węglowodany-344 g, Cukry proste- 78 g, Błonnik—30 g, Sól- 4,6 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
|
Data 12.12.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
| |
Śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Twaróg 50 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II śniadanie
|
|
|
Obiad
|
- Zupa z zielonych warzyw 350 ml,
- Ryba zapiekana w sosie pietruszkowym 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200g,
- Surówka Colesław 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
|
Podwieczorek
|
- Chrupki kukurydziane 20 g,
|
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pasta humus 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
|
II kolacja
|
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2119 kcal, Białko- 94 g, Tłuszcze- 78 g, Kwasy tłuszczowe nasycone -28 g, Węglowodany-282 g, Cukry proste- 43 g, Błonnik—44 g, Sól- 4,2 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|