Data 15.11.2023r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- Kasza kukurydziana na ml. 300 ml,
- Chleb razowy 25 g,
- Bułka kajzerka 50g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Miód wielokwiatowy 25 g,
- Sałata lodowa 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Sałatka z buraczka z ziołami-100g,
|
obiad
|
- Zupa kalafiorowa 350 ml,
- Udziec zawijany w boczku 200 g,
- Ryż biały 200 g,
- Surówka z marchewki i jabłka150g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250,
|
kolacja
|
- Chleb pszenno-żytni 50g
- Chleb razowy 50g,
- Mix do smarowania 15g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50g,
- Serek topiony 50g,
- Pomidor (100g)
- Herbata czarna 250ml
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2209 kcal Białko - 110 g Tłuszcze - 82 g Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g Węglowodany - 251 g cukry proste - 40 g Błonnik - 27 g Sól - 4,7 g
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 15.11.2023r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 25 g,
- Bułka grahamka,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Pasta z soczewicy 50 g,
- Sałata lodowa 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Sałatka z buraczka z ziołami-100g
|
obiad
|
- Zupa kalafiorowa 350 ml,
- Udziec zawijany, 200 g,
- Ryż brązowy 200 g,
- Surówka z marchewki i jabłka 150g
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 75 g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- Serek topiony30 g,
- Pomidory 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2073 kcal Białko - 104 g Tłuszcze - 79 g Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g Węglowodany - 253 g cukry proste - 30 g Błonnik — 39 g Sól- 4,6 g
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|