Data 04.12.2023r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- Płatki owsiane 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Chleb razowy, żyt. 25 g,
- Szynka wieprzowa got. 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna z cytryną b/cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Budyń waniliowy na mleku nisko słodzony 200ml,
|
obiad
|
- Zupa solferino 350 ml,
- Zrazik schabowy zawijany 100 g,
- Sos musztardowy 50 g,
- Kasza kuskus 200 g,
- Marchewka zasmażana z groszkiem 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Sałatka brokułowa z sosem jogurtowym 100 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Pomidor 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2427 kcal, Białko - 133 g, Tłuszcze - 82 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 34 g, Węglowodany - 297 g, cukry proste - 56 g, Błonnik - 26,6 g, Sól - 5,2 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 04.12.2023r
|
|
Dieta ograniczeniem łatwostrwna (2)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy, żyt. 100 g,
- Szynka wieprzowa got. 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Ogórek zielony 50 g,
- Pomidor- 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna z cytryną b/cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa solferino 350 ml,
- Zrazik schabowy zawijany 100 g,
- Kasza kuskus 200 g,
- Surówka z kiszonego ogórka 150 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
- Mandarynka- 100 g,
|
kolacja
|
- Chleb razowy-żyt. 100 g,
- Sałatka brokułowa z sosem jogurtowym 100 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Pomidor 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2237 kcal, Białko - 114 g, Tłuszcze - 81 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 277 g, cukry proste - 48 g, Błonnik - 38 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|