Data 07.12.2023r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Chleb razowy żytni 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Szynka drobiowa wędlina 50 g,
- Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 50 g,
- Papryka świeża 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Sałatka makaronowa z łososiem 100 g,
|
obiad
|
- Zupa krem z dyni 350 ml,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- sos pomidorowa- paprykowy 50 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Surówka z kiszonej kapusty 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Chleb żytni razowy 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Schab pieczony wędlina 50 g,
- Sałatka jarzynowa 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2161 kcal, Białko - 119 g, Tłuszcze - 75 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 267 g, Cukry proste - 42,9 g, Błonnik - 33 g, Sól - 5,7 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 07.12.2023r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na 300 ml,
- Chleb mieszny pszenno żytni 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Masło extra 10 g,
- Szynka drobiowa wędlina 50 g,
- Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Sałatka makaronowa z szynką i olejem 100 g,
|
obiad
|
- Zupa krem z dyni 350 ml,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos pomidorowa- paprykowy 50 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Marchew gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy, żyt. 100 g,
- Margaryna/ mix do smarowania 10 g,
- Schab pieczony 50 g,
- Papryka konserwowa 100 g,
- Sałata masłowa 5 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2122 kcal, Białko - 120 g, Tłuszcze - 70 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 266 g, cukry proste - 40 g, Błonnik - 26 g, Sól - 5,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|