Data 12.12.2023r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza gryczana na ml. 300 ml,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Chleb mieszany pszenno żytni. 50 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Sałata 15 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa-350 ml,
- Makaron z sosem bolońskim 400Bg,
- Brokuł gotowany 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Pasta rybna z ryżem i warzywami 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Bułka maślana z kruszonką 50 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2387 kcal, Białko - 118 g, Tłuszcze - 67,2 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g, Węglowodany - 338 g, Cukry proste - 43 g, Błonnik - 23 g, Sól - 5,3 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 12.12.2023r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100g,
- Pierś z indyka wędlina 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Ogórki kiszone 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa pieczarkowa 350 ml,
- Makaron razowy z sosem bolońskim 400 g,
- Surówka z selera 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 75 g,
- Margaryna/mix do smarowania 10 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Pasta rybna z ryżem i warzywami 50 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Chrupki kukurydziane 30 g,
|
Wartość odżywcza
|
Energia - 2071 kcal, Białko - 106 g, Tłuszcze - 58,7 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 18,7 g, Węglowodany ogółem - 297 g, w tym cukry - 40 g, Błonnik - 43 g, Sól - 5,6 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|