Data 02.01.2024r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- Kasza manna na ml. 300 ml,
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb razowy. 50 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczykiem z ryżem i warzywami 50 g,
- Masło 82% 10 g,
- Ogórek kiszony 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa krupnik 350 g
- Bigos 350 g
- Ziemniaki 200 g
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Krakowska wieprzowa -50 g,
- Sałatka kalafiorowa- 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2162 kcal, Białko - 98 g, Tłuszcze - 76 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 285 g, Cukry proste - 50 g, Błonnik - 24 g, Sól - 6,1 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 02.01.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy żytni 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 100 g,
- Ogórki kiszone 100 g,
- Herbata bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa krupnik 350 ml,
- Zrazik wieprzowy z warzywami 100 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ziemniaki 200 g,
- Sałatka z buraczka 200 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy żytni 100 g,
- Mix do smarowania 10 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
|
Wartość odżywcza
|
Energia - 2151 kcal, Białko - 91 g, Tłuszcze - 80 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 24,6 g, Węglowodany ogółem - 286 g, w tym cukry - 52 g, Błonnik - 42 g, Sól - 6,1 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|