Data 03.01.2024r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- Kasza kukurydziana na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Sałata masłowa 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Bułka kajzerka 50 g,
- Miód wielokwiatowy 25 g,
|
obiad
|
- Zupa z zielonych warzyw 350 ml,
- Potrawka z kurczaka z ziołami 150 g,
- Ryz biały 200 g,
- Surówka z marchewki i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- Serek fromage 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2275 kcal, Białko - 107 g, Tłuszcze - 72 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28,8 g, Węglowodany - 312 g, cukry proste - 40 g, Błonnik - 23 g, Sól - 5,3 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 03.01.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 75 g,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Sałata lodowa 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Bułka grahamka 50 g,
- Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
|
obiad
|
- Zupa z zielonych warzyw 350 ml,
- Kurczak w sosie curry 150 g,
- Ryż brązowy 200 g,
- Surówka z marchewki i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- Serek fromage 50 g,
- Pomidory 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2213 kcal, Białko - 102 g, Tłuszcze - 75 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26,7 g, Węglowodany - 306 g, Cukry proste - 32 g, Błonnik - 48 g, Sól - 5,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|