Data 09.01.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Chleb mieszany pszenno żytni. 50 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Sałata 15g
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa krupnik 350ml
- Makaron z sosem bolońskim 400g,
- Brokuł gotowany 150g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Pasta z tuńczykiem z ryżem i warzywami 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Kawa na mleku b/ cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Bułka maślana z kruszonką 50 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2471 kcal, Białko - 123 g, Tłuszcze - 70 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g, Węglowodany - 346 g, Cukry proste - 54 g, Błonnik - 22 g, Sól - 5,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 09.01.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100g,
- Pierś z indyka wędlina 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Ogórki kiszone 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa pieczarkowa 350ml
- Makaron razowy z sosem bolońskim 400 g,
- Surówka z selera z kukurydzą 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 75 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Chrupki kukurydziane 30 g,
|
Wartość odżywcza
|
Energia - 2101 kcal, Białko - 106 g, Tłuszcze - 59 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 18,8 g, Węglowodany ogółem - 303 g, w tym cukry - 39 g, Błonnik - 43 g, Sól - 5,8 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|