Data 16.01.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza kukurydziana na ml. 300 ml,
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb mieszany 50 g,
- Szynka wp.gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczyka i twarogu 50 g,
- Masło 82% 10 g,
- Sałata g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Budyń waniliowy na mleku 200 ml,
|
obiad
|
- Zupa owocowa z makaronem 350 g,
- Pieczeń z szynki w sosie własnym 150 g,
- Ziemniaki 200 g,
- Marchewka gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Szynka gotowana drobiowa 50 g,
- Serek topiony 30 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2002 kcal, Białko - 116 g, Tłuszcze - 61 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 258 g, Cukry proste - 53 g, Błonnik - 19,2 g, Sól - 6 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 16.01.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy żytni 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Szynka wp. gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczyka z twarogiem 50 g,
- Ogórek świeży 100 g,
- Herbata bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 ml,
- Pieczeń z szynki w sosie własnym 100 g,
- Kasza gryczana 200 g,
- Surówka z czerwonej kapusty 200 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Chrupki kukurydziane 30 g,
|
kolacja
|
- Chleb razowy żytni 100 g,
- Mix do smarowania 10 g,
- Szynka gotowana drobiowa 50 g,
- Serek topiony 30 g,
- Pomidor 50 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia - 1889 kcal, Białko - 99 g, Tłuszcze - 64 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 21,6 g, Węglowodany ogółem - 246 g, w tym cukry - 35 g, Błonnik - 38 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|