Data 17.01.2024r
|
|
Dieta podstawowa
|
|
śniadanie
|
- Kasza manna na ml. 300 ml,
- Chleb razowy 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Sałata lodowa 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Bułka kajzerka 50g 1 szt
- Pasta z fasoli ziarnami 50 g,
|
obiad
|
- Zupa pomidorowa z ryżem 350 ml,
- Wątróbka wp. z cebulką 150 g,
- Ziemniak i gotowane 200 g,
- Sałatka z buraczka 200 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- Serek fromage 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2422 kcal, Białko - 107 g, Tłuszcze - 86 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 31 g, Węglowodany - 318 g, cukry proste - 45 g, Błonnik - 29 g, Sól - 5,7 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 17.01.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 75 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Sałata lodowa 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Bułka grahamka 50 g,
- Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
|
obiad
|
- Zupa pomidorowa z ryżem 350 ml,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ziemniak i gotowane 200 g,
- Sałatka z buraczka 200 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- Serek fromage 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2165 kcal, Białko - 97,5g, Tłuszcze - 65 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23,4 g, Węglowodany - 319 g, Cukry proste - 34 g, Błonnik - 41 g, Sól - 5,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|