Data 01.03.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany pszenno żytni 25 g,
- Chleb razowy 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Twaróg 50 g,
- Dżem nisko słodzony 40 g,
- Jabłko 150 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa żurek 350 ml,
- Filet z dorsza smażony 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z czerwonej kapusty 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna 25 g,
- Pasta humus 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Ogórek konserwowy w plastrach 50 g,
- Pomidor 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata b/ cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2305 kcal, Białko - 89 g, Tłuszcze - 76 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 19 g, Węglowodany - 328 g, Cukry proste - 73 g, Błonnik - 26 g, Sól - 5,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 01.03.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów(6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Dzynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Twaróg 50 g,
- Papryka świeża 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Marchew surowa plastry 50 g,
|
obiad
|
- Zupa żurek 350 ml,
- Filet pieczony z dorsza 100 g,
- Surówka z czerwonej kapusty 150 g,
- Ziemniaki gotowane 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Pasta humus 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1832 kcal, Białko - 89 g, Tłuszcze - 62 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 17 g, Węglowodany - 248 g, Cukry proste - 42 g, Błonnik - 37 g, Sól - 6,0 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|