Data 04.03.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasz jaglana na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany pszenno żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- Sałata 35 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Marchew surowa plastry 50 g,
|
obiad
|
- Zupa grysikowa 350 ml,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Pasta mięsna z warzywami i zieleniną 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata b/ cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1955 kcal, Białko - 100 g, Tłuszcze - 64 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 259 g, cukry proste - 43 g, Błonnik - 25 g, Sól - 5,3 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 04.03.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,,
- Papryka świeża 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Marchew surowa plastry 50 g,
|
obiad
|
- Zupa fasolowa 350 ml,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos pomidorowo- paprykowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pasta mięsno warzywna z zieleniną 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 1949 kcal, Białko - 96 g, Tłuszcze - 60 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g, Węglowodany - 279 g, cukry proste - 51 g, Błonnik - 46 g, Sól - 5,7 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|