Data 05.03.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza kukurydziana na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany 25 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 15 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Krupnik Jęczmienny z natką pietruszki 350 ml,
- Zrazik wieprzowy z warzywami 100 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2159 kcal, Białko - 102 g, Tłuszcze - 68 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g, Węglowodany - 296 g, cukry proste - 49 g, Błonnik - 24 g, Sól - 6,3 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 05.03.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Krupnik jęczmienny 350 g,
- Zrazik wieprzowy z warzywami 100 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Sałatka z buraczka 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/ cukru 250 g
|
podwieczorek
|
- Chrupki kukurydziane 30 g,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2166 kcal, Białko - 93 g, Tłuszcze - 70 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g, Węglowodany - 314 g, cukry proste - 49 g, Błonnik - 44 g, Sól - 6,3 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|