Data 11.03.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza manna na ml. 300 ml,
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb mieszany25 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Masło 82% 10 g,
- Mix salat z zieleniną i olejem 35 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 ml,
- Makaron z sosem beszamelowym 400 g,
- Brokuł gotowany 150 g
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2100 kcal, Białko - 96 g, Tłuszcze - 71 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 277 g, cukry proste - 47 g, Błonnik - 19,5 g, Sól - 5,3 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 11.03.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy żytni 100 g,
- Masło 82% 10 g
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa szczawiowa 350 ml,
- Makaron razowy z sosem beszamelowym 400 g,
- Brokuł gotowany 150 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy żytni 100 g,
- Mix do smarowania 10 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2028 kcal, Białko - 86 g, Tłuszcze - 65 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25,2 g, Węglowodany - 276 g, cukry proste - 39 g, Błonnik - 36 g, Sól - 5,3 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|