Data 13.03.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Zacierka na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany pszenno- żytni 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa solferino 350 ml,
- Udziec zawijany 100 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ryż biały 200 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna-wrocławska 50 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Jajko 50 g,
- Sałata zielona 35 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2420 kcal, Białko - 146 g, Tłuszcze - 99 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 37 g, Węglowodany - 243 g, cukry proste - 51 g, Błonnik - 16 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 13.03.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem węglowodanów łatwo przyswajalnych (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy żytni 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Pasta z fasoli z ziarnami 50g,
- Papryka świeża 100 g,
- Herbata bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa solferino 350 ml,
- Udziec zawijany 100 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ryż brązowy 200 g,
- Sałatka z buraczka 200 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy żytni 100 g,
- Mix do smarowania 10 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Jajo gotowane 50 g,
- Sałata zielona 35 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2382 kcal, Białko - 129 g, Tłuszcze - 103 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 33 g, Węglowodany - 256 g, cukry proste - 45 g, Błonnik - 42 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|