Data 15.03.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jaglana na mleku 300 ml,
- Chleb razowy- żytni 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Masło extra 10 g,
- Twaróg 50 g,
- Dżem niskosłodzony 40 g,
- Jabłko 150 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Rogalik maślany 50 g 1 szt,
|
obiad
|
- Zupa żurek 350 ml,
- Filet z dorsza smażony 100 g
- Ziemniaki z koperkiem 200 g
- Surówka z czerwonej kapusty 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żytni 50 g,
- Bułka pszenna-wrocławska 25 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Pasta humus 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2354 kcal, Białko - 94 g, Tłuszcze - 72 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g, Węglowodany - 349 g, Cukry proste - 72 g, Błonnik - 27 g, Sól - 3,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 15.03.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów(6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy żytni 75 g,
- Masło extra 10 g,
- Twaróg 50 g,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Papryka świeża 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Marchew surowa plastry 50 g,
|
obiad
|
- Zupa żurek 350 ml,
- Filet z dorsza pieczony 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z czerwonej kapusty 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Kisiel gotowany b/cukru 200 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy, żytni 100 g,
- Margaryna/ mix do smarowania 10 g,
- Szynka gotowana 50 g,
- Pasta humus 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1793 kcal, Białko - 92 g, Tłuszcze - 57 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 16,4 g, Węglowodany - 248 g, Cukry proste - 40 g, Błonnik - 27 g, Sól - 5,8 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|