Data 18.03.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Sałata masłowa 35 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa Solferino 350 ml,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Kasza bulgur 200 g,
- Fasolka szparagowa z bułką tarta i masłem 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Dałata 15 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2143 kcal, Białko - 109 g, Tłuszcze - 69 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26,7 g, Węglowodany - 285 g, cukry proste - 57 g, Błonnik - 33 g, Sól - 6,2 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 18.03.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka gotowana drobiowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Papryka świeża 50 g,
- Sałata 17,5 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Marchew surowa plastry 50 g,
|
obiad
|
- Zupa Solferino 360 g,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Kasza bulgur 200 g,
- Sasolka szparagowa z masłem 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Kisiel gotowany bez cukru 200 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna/ mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 1921 kcal, Białko - 97 g, Tłuszcze - 65 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23,5 g, Węglowodany - 256 g, cukry proste - 35 g, Błonnik - 46 g, Sól - 6,2 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|