Data 17.06.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza jaglana na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz. żytni 25 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Kiełbasa szynkowa 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa Grysikowa 350 ml,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Pasta mięsna z warzywami i zieleniną 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy na mleku niskosłodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2156 kcal, Białko - 106 g, Tłuszcze - 69 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 289 g, cukry proste - 59 g, Błonnik - 24 g, Sól - 5,4 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 17.06.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa Kapuśniak 350 ml,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos pomidorowo- paprykowy 50 g,
- Kasza jęczmienna 200 g,
- Ogórek z olejem i zieleniną 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Podpłomyki b/ cukru 1 szt,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pasta mięsno – warzywna z zieleniną 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 1956 kcal, Białko - 91 g, Tłuszcze - 69 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 19 g, Węglowodany - 259 g, cukry proste - 41 g, Błonnik - 40 g, Sól - 5,7 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|