Data 03.07.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Kasza jaglana na mleku 300 ml,
- Chleb razowy 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
- Ogórek kiszony 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa z zielonych warzyw 350 ml,
- Udko z kurczaka pieczone 150 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ryż biały 200 g,
- Pomidor z cebulą i olejem 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany 25 g,
- Chleb razowy 50 g,
- Kiełbasa szynkowa 50 g,
- Ogórek zielony 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2390 kcal, Białko - 117 g, Tłuszcze - 109 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 35 g, Węglowodany - 248 g, Cukry proste - 36 g, Błonnik - 27 g, Sól - 6,4 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 03.07.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza jaglana na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Kiełbasa krakowska50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Sałata roszponka 15 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa z zielonych warzyw 350 ml,
- Udko pieczone z kurczaka 150 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ryż biały 200 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2353 kcal, Białko - 124 g, Tłuszcze - 100 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 36 g, Węglowodany - 249 g, cukry proste - 42 g, Błonnik - 20 g, Sól - 6,4 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|