Data 10.07.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Ryż na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 ml,
- Makaron z warzywami i cieciorką 400 g,
- Jabłko 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany pszenno-żyt. 25 g,
- Jajko – 1 szt.,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2346 kcal, Białko - 110 g, Tłuszcze - 70 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 320 g, Cukry proste - 41 g, Błonnik - 18 g, Sól - 4,2 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 10.07.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo strawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pasta hummus z suszonymi pomidorami i zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa pieczarkowa 350 ml,
- Makaron razowy w sosie pomidorowym z cieciorką 400 g,
- Ogórek z olejem i zielenina 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Jajko – 1 szt.,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną- 35 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2202 kcal, Białko - 98 g, Tłuszcze - 72 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g, Węglowodany - 301 g, cukry proste - 22 g, Błonnik - 34 g, Sól - 4,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|