Data 12.07.2024r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb razowy 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Twaróg 50 g,
- Dżem nisko słodzony 40 g,
- Jabłko 150 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa z cukinii 350 ml,
- Ryba zapiekana w sosie beszamelowym 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Mix sałat z zieleniną i olejem 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna 25 g,
- Ser żółty 30 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata b/ cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2618 kcal, Białko - 127 g, Tłuszcze - 86 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 34 g, Węglowodany - 346 g, Cukry proste - 96 g, Błonnik - 28 g, Sól - 5,3 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 12.07.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 75 g,
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
- Twaróg 50 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa z cukinii 350 ml,
- Ryba zapiekana w sosie pietruszkowym 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Mix sałat z zieleniną i olejem 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1925 kcal, Białko 92 g, Tłuszcze - 68 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 253 g, Cukry proste - 41 g, Błonnik - 37 g, Sól - 5,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|