Data 15.07.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna wrocławska g,
- Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
- Pierś z indyka wędzona 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Miks sałat z zielenina i olejem 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa selerowa z makaronem 350 g,
- Klopsiki wieprzowe 100 g,
- Sos jogurtowy z warzywami 50 g,
- Kasza bulgur 200 g,
- Jarzynka gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany 25 g,
- Chleb pszenno-buraczani 50 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Pasta z tuńczyka z warzywami i ryżem 50 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 m
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2410 kcal, Białko - 118 g, Tłuszcze - 75 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 329 g, cukry proste - 61 g, Błonnik - 36 g, Sól - 5,8 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 15.07.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy żytni 100 g,
- Pierś z indyka wędzona 50 g,
- Twarożek z ziarnami 50 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Chłodnik ogórkowy 350 ml,
- Klopsiki wieprzowe 100 g,
- Sos jogurtowy z warzywami 50 g,
- Kasza bulgur 200 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i szczypiorkiem 200 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Jogurt naturalny szt 1szt,
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2265 kcal, Białko - 116 g, Tłuszcze - 87 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 274 g, cukry proste - 41 g, Błonnik - 49 g, Sól - 5,8 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|