Data 02.08.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Zupa ml. Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Dżem niskosłodzony 40 g,
- Twaróg 50 g,
- Jabłko 150 g,
- Masło extra 82% tł. 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Rogalik maślany 50 g 1szt.,
|
obiad
|
- Zupa koperkowa z ryżem 350 ml,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Ryba zapiekana w sosie pietruszkowym 150 g,
- Mix sałat z olejem 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany pszenno - żyt. 25 g,
- Ser żółty 30 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2555,6 kcal, Białko - 122,8 g, Tłuszcze - 81,4 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 31,7 g, Węglowodany - 346,3 g, Cukry proste - 65 g, Błonnik - 25,5 g, Sól - 5,1 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 02.08.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem węglowodanów łatwo przyswajalnych (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Twaróg 50 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Masło extra 82% tł. 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa z cukini 350 ml
- Ryba zapiekana w sosie pietruszkowym 150 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Mix sałat z zieleniną i olejem 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy żytni 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna/mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1925 kcal, Białko 92,3 g, Tłuszcze - 68,7 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 253 g, Cukry proste - 41,9 g, Błonnik - 37,1 g, Sól - 5,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|