Data 02.08.2024r

 

Dieta łatwostrawna (2)

 

śniadanie

  • Zupa ml. Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
  • Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Dżem niskosłodzony 40 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Jabłko 150 g,
  • Masło extra 82% tł. 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Rogalik maślany 50 g 1szt.,

obiad

  • Zupa koperkowa z ryżem 350 ml,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Ryba zapiekana w sosie pietruszkowym 150 g,
  • Mix sałat z olejem 150 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

kolacja

  • Bułka pszenna wrocławska 50 g,
  • Chleb mieszany pszenno - żyt. 25 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna / mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny - 1szt,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 2555,6 kcal,
Białko - 122,8 g,
Tłuszcze - 81,4 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 31,7 g,
Węglowodany - 346,3 g,
Cukry proste - 65 g,
Błonnik - 25,5 g,
Sól - 5,1 g,

 

Śniadanie:

Obiad:

Data 02.08.2024r

 

Dieta z ograniczeniem węglowodanów łatwo przyswajalnych (6)

 

śniadanie

  • Chleb razowy 100 g,
  • Twaróg 50 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Ogórek zielony 100 g,
  • Masło extra 82% tł. 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II śniadanie

  • Arbuz 250 g 1szt.,

obiad

  • Zupa z cukini 350 ml
  • Ryba zapiekana w sosie pietruszkowym 150 g,
  • Ziemniaki z koperkiem 200 g,
  • Mix sałat z zieleniną i olejem 150 g,
  • Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,

podwieczorek

  • Wafle ryżowe 10g,

kolacja

  • Chleb razowy żytni 50 g,
  • Ser żółty 30 g,
  • Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
  • Pomidor 100 g,
  • Margaryna/mix do smarowania 10 g,
  • Herbata czarna bez cukru 250 ml,

II kolacja

  • Jogurt naturalny 1szt,

Wartość odżywcza posiłków

Energia – 1925 kcal,
Białko 92,3 g,
Tłuszcze - 68,7 g,
Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g,
Węglowodany - 253 g,
Cukry proste - 41,9 g,
Błonnik - 37,1 g,
Sól - 5,5  g,

Śniadanie:

Obiad: