Data 06.08.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Sałatka z pomidora i siemieniem lnianym i zieleniną 100 g,
- Masło extra 82% tł. 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
- Bułka maślana 50g 1 szt.,
|
obiad
|
- Zupa grysikowa 350 ml,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,
- Marchew gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany pszenno-żyt. 25 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Serek topiony 30 g,
- Sałata strzępiasta 15 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany niskosłodzony 200 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2331 kcal, Białko - 106,4 g, Tłuszcze - 80 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28,3 g, Węglowodany - 308 g, cukry proste - 51 g, Błonnik - 24,5 g, Sól - 6,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 06.08.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy żytni 100 g,
- Kiełbasa szynkowa wieprzowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Sałatka z pomidora i ogórka z siemieniem lnianym 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadania
|
|
obiad
|
- Zupa grysikowa 350 ml,
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem i cebulą 200 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Serek topiony 30 g,
- Rzodkiewka 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiell gotowany b/cukru 200 ml,
|
Wartość odżywcza
|
Energia – 2094 kcal, Białko - 97,8 g, Tłuszcze - 82,5 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 259 g, cukry proste - 30 g, Błonnik - 44 g, Sól - 6,6 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|