Data 09.08.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza jaglana na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Dżem niskosłodzony 40 g,
- Twaróg 50 g,
- Jabłko 150 g,
- Masło extra 82% tł. 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Rogalik maślany 50 g 1szt.,
|
obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 ml,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Filet z dorsza pieczona 100 g,
- Sos grecki - 150 g,
- Sałata masłowa 5 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Chleb mieszany pszenno żyt. 50 g,
- Ser ek topiony 30 g,
- Szynka gotowana 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kefir naturalny 150 g (1szt),
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2079 kcal, Białko - 95 g, Tłuszcze - 56,3 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g, Węglowodany - 310 g, Cukry proste - 69 g, Błonnik - 23,4 g, Sól - 4,8 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 09.08.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem węglowodanów łatwo przyswajalnych (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 75 g,
- Twaróg - 50 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło extra 82% tł. 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa pieczarkowa 350 ml,
- Filet z dorsza pieczony 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z czerwonej kapusty 200 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy żytni 100 g,
- Pasta hummus 50 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Margaryna/mix do smarowania 10g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kefir naturalny 150g (1szt),
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1864 kcal, Białko 97,2 g, Tłuszcze - 56,7 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 16 g, Węglowodany - 261 g, Cukry proste - 37,3 g, Błonnik - 34,4 g, Sól - 5,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|