Data 14.08.2024r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza jaglana na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Sałata roszponka 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa z zielonych warzyw 350 ml,
- Udko z kurczaka pieczone 150 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ryż biały 200 g,
- Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb mieszany 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Kiełbasa szynkowa 50 g,
- Sałata 15 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2492 kcal, Białko - 125 g, Tłuszcze - 103 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 38 g, Węglowodany - 278 g, Cukry proste - 42 g, Błonnik - 25 g, Sól - 6,6 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 14.08.2024r
|
|
Dieta z ograniczeniem węglowodanów łatwo przyswajalnych (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa z zielonych warzyw 350 ml,
- Udko z kurczaka pieczone 150 g,
- Sos pietruszkowy 50 g,
- Ryż brązowy 200 g,
- Surówka z marchewki i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Podpłomyki b/cukru 1 szt.,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Kiełbasa szynkowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Ogórek zielony 50 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2345 kcal, Białko - 114 g, Tłuszcze - 100 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 36 g, Węglowodany - 264 g, cukry proste - 35 g, Błonnik - 45 g, Sól - 6,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|