| 
 Data 19.11.2024r 
 | 
  | 
 Dieta podstawowa (1) 
 | 
 
|   | 
 śniadanie 
 | 
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
 
- Chleb pszenno - żytni 50 g,
 
- Chleb razowy 25 g,
 
- Szynka wieprzowa 50 g,
 
- Ser żółty 30 g,
 
- Papryka świeża paski 100 g,
 
- Masło 82% 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II śniadania 
 | 
 | 
 
| 
 obiad 
 | 
- Zupa selerowa z makaronem 350 ml,
 
- Pierogi ukarińskie z masłem 400 g,
 
- Surówka Colesław – 200 g,
 
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 kolacja 
 | 
- Chleb razowy 50 g,
 
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
 
- Szynka wieprzowa 50 g,
 
- Serek topiony 30 g,
 
- Rzodkiewka 100 g,
 
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II kolacja 
 | 
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,
 
 
 | 
 
| 
 Wartość odżywcza posiłków 
 | 
 Energia – 2526 kcal, Białko - 103 g, Tłuszcze - 74 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g, Węglowodany - 380 g, cukry proste - 74 g, Błonnik - 38 g, Sól- 6,9 g, 
 | 
 
 
 | 
   
Śniadanie: 
  
Obiad: 
  
 | 
| 
 Data  19.11.2024r 
 | 
  | 
 Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6) 
 | 
 
|   | 
 śniadanie 
 | 
- Chleb razowy 100 g,
 
- Szynka wieprzowa 50 g,
 
- Ser żółty 30 g,
 
- Papryka świeża paski 100 g,
 
- Masło 82% 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II śniadania 
 | 
 | 
 
| 
 obiad 
 | 
- Zupa selerowa z makaronem 350 ml,
 
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,
 
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
 
- Surówka Colesław 200 g,
 
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 podwieczorek 
 | 
 | 
 
| 
 kolacja 
 | 
- Chleb razowy 100 g,
 
- Szynka wieprzowa 50 g,
 
- Serek topiony 30 g,
 
- Rzodkiewka 100 g,
 
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II kolacja 
 | 
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,
 
 
 | 
 
| 
 Wartość odżywcza posiłków 
 | 
 Energia – 2121 kcal, Białko - 113 g, Tłuszcze - 65 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 284 g, Cukry proste - 43 g, Błonnik - 43 g, Sól - 6,8 g, 
 | 
 
 
 | 
   
 Śniadanie: 
  
Obiad: 
  
 |