| 
 Data 21.11.2024r 
 | 
  | 
 Dieta łatwostrawna (2) 
 | 
 
|   | 
 śniadanie 
 | 
- Kasza manna na mleku 300 ml,
 
- Chleb pszenno żytni 25 g,
 
- Bułka pszenna 50 g,
 
- Szynka wieprzowa 50 g,
 
- Twarożek z zieleniną 50 g,
 
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym i zieleniną 100 g,
 
- Masło 82% 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II śniadania 
 | 
 | 
 
| 
 obiad 
 | 
- Zupa krem brokułowa 350 ml,
 
- Rumsztyk w sosie własnym 150 g,
 
- Kasza jęczmienna 200 g,
 
- Surówka z marchewki i jabłka 200 g,
 
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 kolacja 
 | 
- Bułka pszenna 25 g,
 
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
 
- Pasta mięsna z warzywami i zieleniną 100 g,
 
- Szynka drobiowa 50 g,
 
- Sałata 35 g,
 
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II kolacja 
 | 
 | 
 
| 
 Wartość odżywcza posiłków 
 | 
 Energia - 2470 kcal, Białko - 113 g, Tłuszcze - 88 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 320 g, cukry proste - 90 g, Błonnik - 27 g, Sól - 6,0 g, 
 | 
 
 
 | 
   
Śniadanie: 
  
Obiad: 
  
 | 
 
| 
 Data 21.11.2024r 
 | 
  | 
 Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6) 
 | 
 
|   | 
 śniadanie 
 | 
- Chleb razowy 100 g,
 
- Twarożek z zieleniną 50 g,
 
- Szynka wieprzowa 50 g,
 
- Sałatka z pomidora z siemieniem lniany i zielenina 100 g,
 
- Masło 82% 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II śniadania 
 | 
 | 
 
| 
 obiad 
 | 
- Zupa krem brokułowa 350 g,
 
- Rumsztyk w sosie własnym 150 g,
 
- Kasza jęczmienna 200 g,
 
- Surówka z marchwi i jabłka 200 g,
 
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 podwieczorek 
 | 
 | 
 
| 
 kolacja 
 | 
- Chleb razowy 100 g,
 
- Szynka drobiowa 50 g,
 
- Pasta mięsna z warzywami z zieleniną 100 g,
 
- Sałata 35 g,
 
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II kolacja 
 | 
 | 
 
| 
 Wartość odżywcza  
 | 
 Energia - 2235 kcal, Białko - 102 g, Tłuszcze - 83 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 292 g, cukry proste - 32 g, Błonnik - 39 g, Sól - 6,2 g, 
 | 
 
 
 | 
   
 Śniadanie: 
  
Obiad: 
  
 |