| 
 Data 26.11.2024r 
 | 
  | 
 Dieta podstawowa (1) 
 | 
 
|   | 
 śniadanie 
 | 
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
 
- Chleb pszenno żytni 50 g,
 
- Chleb razowy 50 g,
 
- Twarożek z ziarnami 50 g,
 
- Szynka wieprzowa 50 g,
 
- Pomidor 100 g,
 
- Masło 82% 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II śniadania 
 | 
- Galaretka owocowa 150 ml,
 
 
 | 
 
| 
 obiad 
 | 
- Zupa Selerowa z makaronem 350 g,
 
- Bigos 350 g,
 
- Chleb pszenno- żytni 50 g,
 
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 kolacja 
 | 
- Bułka pszenna 50 g,
 
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
 
- Szynka drobiowa 50 g,
 
- Jajko gotowane 1 szt,
 
- Ogórek kiszony 100 g,
 
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II kolacja 
 | 
- Budyń waniliowy nisko słodzony 200 g,
 
 
 | 
 
| 
 Wartość odżywcza posiłków 
 | 
 Energia – 1872 kcal, Białko - 103 g, Tłuszcze - 57 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 250 g, cukry proste - 48 g, Błonnik - 24 g, Sól- 6,9 g, 
 | 
 
 
 | 
   
Śniadanie: 
  
Obiad: 
  
 | 
| 
 Data  26.11.2024r 
 | 
  | 
 Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6) 
 | 
 
|   | 
 śniadanie 
 | 
- Chleb razowy 100 g,
 
- Twarożek z ziarnami 50 g,
 
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
 
- Pomidor 100 g,
 
- Masło 82% 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II śniadania 
 | 
 | 
 
| 
 obiad 
 | 
- Zupa Selerowa z makaronem 350 g,
 
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,
 
- Kasza jęczmienna 200 g,
 
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
 
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 podwieczorek 
 | 
 | 
 
| 
 kolacja 
 | 
- Chleb razowy 100 g,
 
- Szynka drobiowa 50 g,
 
- Jajko gotowane 1 szt,
 
- Ogórek kiszony 100 g,
 
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II kolacja 
 | 
 | 
 
| 
 Wartość odżywcza posiłków 
 | 
 Energia – 2103 kcal, Białko - 117 g, Tłuszcze - 67 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g, Węglowodany - 270 g, Cukry proste - 38 g, Błonnik - 41 g, Sól - 5,4 g, 
 | 
 
 
 | 
   
 Śniadanie: 
  
Obiad: 
  
 |