| 
 Data 28.11.2024r 
 | 
  | 
 Dieta podstawowa (1) 
 | 
 
|   | 
 śniadanie 
 | 
- Kasza manna na mleku 300 ml,
 
- Chleb razowy 25 g,
 
- Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
 
- Pierś gotowana z indyka 50 g,
 
- Pasta z łososia z twarogiem 50 g,
 
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
 
- Masło 82% 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II śniadania 
 | 
 | 
 
| 
 obiad 
 | 
- Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami 350 ml,
 
- Wątróbka wieprzowa z marchewką i cebulą 150 g,
 
- Kasza gryczana 200 g,
 
- Surówka z kapusty białej 200 g,
 
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 kolacja 
 | 
- Chleb mieszany 25 g,
 
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
 
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
 
- Pomidor 100 g,
 
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II kolacja 
 | 
 | 
 
| 
 Wartość odżywcza posiłków 
 | 
 Energia - 2550 kcal, Białko - 128 g, Tłuszcze - 98 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 29 g, Węglowodany - 302 g, cukry proste - 48 g, Błonnik - 26 g, Sól - 5,1 g, 
 | 
 
 
 | 
   
Śniadanie: 
  
Obiad: 
  
 | 
 
| 
 Data 21.18.2024r 
 | 
  | 
 Dieta łatwostrawna (2) 
 | 
 
|   | 
 śniadanie 
 | 
- Kasza manna na mleku 300 ml,
 
- Chleb mieszany psz. żytni 25 g,
 
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
 
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
 
- Pasta z łososia z twarogiem 50 g,
 
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
 
- Masło 82% 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II śniadania 
 | 
 | 
 
| 
 obiad 
 | 
- Zupa ryżanka z masłem350 ml,
 
- Kotlet mielony pieczony 150 g,
 
- Sos jarzynowy 50 g,
 
- Ziemniaki z koperkiem 150 g,
 
- Jarzynka gotowana 150 g,
 
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 kolacja 
 | 
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
 
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
 
- Pasztet pieczony drobiowy 100 g,
 
- Pomidor 100 g,
 
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II kolacja 
 | 
 | 
 
| 
 Wartość odżywcza  
 | 
 Energia - 2487 kcal, Białko - 122 g, Tłuszcze - 79 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g, Węglowodany - 332 g, cukry proste - 42 g, Błonnik - 24 g, Sól - 5,6 g, 
 | 
 
 
 | 
   
 Śniadanie: 
  
Obiad: 
  
 |