| 
 Data 29.11.2024r 
 | 
  | 
 Dieta podstawowa (1) 
 | 
 
|   | 
 śniadanie 
 | 
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml,
 
- Bułka pszenna 25 g,
 
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
 
- Twaróg 50 g,
 
- Dżem nisko słodzony 40 g,
 
- Masło extra 10 g,
 
- Mandarynka 100 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II śniadanie 
 | 
 | 
 
| 
 obiad 
 | 
- Zupa dyniowa krem 350 ml,
 
- Makaron świderki z serem białym i masłem 400 g,
 
- Jabłko 150 g,
 
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 kolacja 
 | 
- Chleb mieszany psz.-żyt.- 50 g,
 
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
 
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
 
- Szynka wieprzowa. 50 g,
 
- Pasta jajeczna z zieleniną 50 g,
 
- Sałata lodowa z zielenina 35 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II kolacja 
 | 
- Budyń waniliowy nisko słodzony 200 ml,
 
 
 | 
 
| 
 Wartość odżywcza posiłków 
 | 
 Energia – 2472 kcal, Białko - 99 g, Tłuszcze - 75 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 361 g, Cukry proste - 99 g, Błonnik - 24 g, Sól - 5,0 g, 
 | 
 
 
 | 
 Śniadanie: 
  
Obiad:
 
   
 | 
| 
 Data 29.11.2024r 
 | 
  | 
 Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6) 
 | 
 
|   | 
 śniadanie 
 | 
- Chleb razowy 100 g,
 
- Szynka gotowana wieprzowa 50 g,
 
- Twaróg 50 g,
 
- Rzodkiewka 100 g,
 
- Masło extra 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II śniadanie 
 | 
 | 
 
| 
 obiad 
 | 
- Zupa dyniowa krem 350 ml,
 
- Makaron razowy z serem i masłem 400 g,
 
- Surówka z czerwonej kapusty kiszonej 200 g,
 
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 podwieczorek 
 | 
- Chrupki kukurydziane 20 g,
 
 
 | 
 
| 
 kolacja 
 | 
- Chleb razowy 100 g,
 
- Pasta humus 50 g,
 
- Szynka wieprzowa 50 g,
 
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
 
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II kolacja 
 | 
 | 
 
| 
 Wartość odżywcza posiłków 
 | 
 Energia – 1878 kcal, Białko - 89 g, Tłuszcze - 76 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 230 g, Cukry proste - 44 g, Błonnik - 39 g, Sól - 6,1 g, 
 | 
 
 
 | 
 Śniadanie: 
  
Obiad:
 
   
 |