Data 06.05.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Kasza jaglana na mleku 300 ml,
- Bułka kajzerka 25 g,
- Chleb razowy, żyt. 50 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Krupnik jęczmienny z natką pietruszki 350 ml,
- Bigos z młodej kapusty 350 ml,
- Chleb pszenno- żytni 50 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 25 g,
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Bułka maślana z kruszonką 50 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2187 kcal, Białko - 100 g, Tłuszcze - 70 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 305 g, Cukry proste - 47 g, Błonnik - 29 g, Sól - 6,8 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 06.05.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Bułka grahamka 1 szt,,
- Chleb razowy, żyt. 50 g,
- Pierś z indyka gotowana 50 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Krupnik jęczmienny z natką pietruszki 350 ml,
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna / mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1995 kcal, Białko - 110 g, Tłuszcze - 57 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 17 g, Węglowodany - 272 g, Cukry proste - 30 g, Błonnik - 37 g, Sól - 5,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|