Data 14.05.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Kasza kukurydziana na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz. żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Ser biały 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Masło 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Rosół z makaronem 350 g,
- Filet z kurczaka pieczony 100 g,
- Sos szpinakowy 50 g,
- Kasza jęczmienna 200 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Miód 25 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2413 kcal, Białko - 123 g, Tłuszcze - 82 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 306 g, cukry proste - 83 g, Błonnik - 25 g, Sól - 6,4 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 14.05.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Pasta humus z suszonymi pomidorami i zieleniną 50 g,
- Sałata z zieleniną 15 g,
- Papryka świeża 50 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Rosół z makaronem 350 ml,
- Filet z kurczaka pieczony 100 g,
- Sos szpinakowy 50 g,
- Kasza jęczmienna 200 g,
- Sałatka z burakczka 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Kiełbaski Wiedeńskie 2 szt 100 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 2423 kcal, Białko - 122 g, Tłuszcze - 97 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g, Węglowodany - 241 g, Cukry proste - 37 g, Błonnik - 36 g, Sól - 6,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|