Data 15.05.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Makaron na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno żytni 25 g,
- Chleb razowy 50 g,
- Pierś z indyka 50 g,
- Pasta z zielonego groszku ze słonecznikiem 50 g,
- Rzodkiewka z koperkiem 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa dyniowa krem 350 ml,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Mizeria ze szczypiorkiem 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Sałatka brokułowo – kalafiorowa z jajkiem i sosem
- jogurtowym 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy niskosłodzony 200 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2193 kcal, Białko - 107 g, Tłuszcze - 59 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g, Węglowodany - 322 g, cukry proste - 64 g, Błonnik - 32 g, Sól - 6,2 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 15.05.2025r
|
|
Dieta ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Pierś z indyka 50 g,
- Pasta z zielonego groszku ze słonecznikiem 100 g,
- Rzodkiewka z koperkiem 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa dyniowa krem 350 g,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Kasza gryczana 200 g,
- Mizeria ze szczypiorkiem 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Sałatka brokułowo – kalafiorowa z jajkiem i sosem jogurtowym 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 2125 kcal, Białko - 101 g, Tłuszcze - 63 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 20 g, Węglowodany - 310 g, Cukry proste - 30 g, Błonnik - 45 g, Sól - 6,8 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|