Data 19.05.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno- żytni 25 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa jarzynow 350 ml,
- Kotlet mielony pieczony 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Cukinia pieczona 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Serek topiony 30 g,
- Schab pieczony ze śliwką 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy na mleku niskosłodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2285 kcal, Białko - 116 g, Tłuszcze - 72 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 306 g, cukry proste - 49 g, Błonnik - 20 g, Sól - 5,2 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 19.05.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa pejzanka 350 g,
- Kotlet mielony pieczony 100 g,
- Kasza pęczak 200 g,
- Sałata z rzodkiewką i jogurtem 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Serek topiony 30 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 2267 kcal, Białko - 112 g, Tłuszcze - 77 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 305 g, Cukry proste - 30 g, Błonnik - 42 g, Sól - 6,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|