Data 21.05.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
śniadanie
|
- Manna na mleku 350 ml,
- Chleb razowy 25 g,
- Bułka kajzerka 1 szt,
- Masło 10 g,
- Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Pomidorki koktajlowe 100 g,
- Herbata czarna b/ cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Chrupki kukurydzaine 20 g,
|
obiad
|
- Zupa kapuśniak 350 ml,
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Sałatka z buraczka 200 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 50 g,
- Chleb pszenno- żytni 25 g,
- Mix do smarowania 10 g,
- Paróweczki drobiowe 2 szt,
- Sałatka z selera i kukurydzy 100 g,
- Herbata czarna b/ cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2489 kcal, Białko - 119 g, Tłuszcze - 109 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 35 g, Węglowodany - 275 g, cukry proste - 31 g, Błonnik - 33 g, Sól - 7,0 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 21.05.2025r
|
|
Dieta lekkostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Manna na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno- żytni 25 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Ser biały 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Chrupki kukurydziane 20 g,
|
obiad
|
- Zupa zacierkowa 350 ml,
- Ryż zapiekany z jabłkiem 350 g,
- Jogurt naturalny 1 szt,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Schab pieczony 50 g,
- Sałatka z selera i kukurydzy 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 2140 kcal, Białko - 100 g, Tłuszcze - 66 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 295 g, Cukry proste - 68 g, Błonnik - 19 g, Sól - 4,4 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|