Data 26.05.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
śniadanie
|
- Zacierka mleku 300 ml,
- Chleb mieszany psz. żytni 25 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa Grysikowa 350 ml,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Kasza bulgur 200 g,
- Brokuł na parze 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Serek topiony 30 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2093 kcal, Białko -105 g, Tłuszcze - 67 g, Kwasy tłuszczowe nasycone -26g, Węglowodany - 279 g, cukry proste - 62 g, Błonnik - 23g, Sól- 5,3 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 26.05.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
śniadanie
|
- Chleb razowy 50 g,
- Bułka grahamka 50 g,
- Pierś z indyka 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Ogórek kiszony 100 g,
- Mix sałat z zieleniną 15 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
obiad
|
- Zupa żurek 350 ml,
- Gulasz wieprzowy 150 g,
- Kasza bulgur 200 g,
- Brokuł na parze 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
podwieczorek
|
- Chrupki kukurydziane 20 g,
|
kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Serek topiony 30 g,
- Pasta z tuńczyka z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel gotowany b/cukru 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2080 kcal, Białko- 106 g, Tłuszcze - 68 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 281 g, cukry proste - 29 g, Błonnik - 46 g, Sól - 5,7 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|