Data 02.07.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Ryż na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany psz. żytni 25 g,
- Ser żółty 30 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Barszcz czerwony zabielany 350 g,
- Kaszotto z sosem pomidorowym i warzywami 400 g,
- Surówka z marchewki i jabłka 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany pszenno-żytni 25 g,
- Jajo gotowane 50 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2190 kcal, Białko - 112 g, Tłuszcze - 71 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 287 g, Cukry proste - 80 g, Błonnik – 32 g, Sól - 4,7 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 02.07.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pasta humus z suszonymi pomidorami i zieleniną 50 g,
- Ogórek kiszony 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Barszcz czerwony zabielany 350 g,
- Kaszotto z sosem pomidorowym z warzywami 400 g,
- Ogórek z olejem i zieleniną 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
Podwieczorek
|
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1970 kcal, Białko - 96 g, Tłuszcze - 73 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g, Węglowodany - 250 g, Cukry proste - 35 g, Błonnik – 41 g, Sól - 4,6 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|