| 
 Data 07.07.2025r 
 | 
  | 
 Dieta podstawowa (1) 
 | 
 
|   | 
 Śniadanie 
 | 
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
 
- Chleb pszenno żytny 25 g,
 
- Chleb razowy 50 g,
 
- Polędwica z indyka 50 g,
 
- Pasta z zielonego groszku ze słonecznikiem 50 g,
 
- Pomidor 100 g,
 
- Masło 82% 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II śniadanie 
 | 
 | 
 
| 
 Obiad 
 | 
- Barszcz czerwony 350 g,
 
- Makaron z serem białym i skwarkami 400 g,
 
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
 
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 Kolacja 
 | 
- Bułka pszenna 50 g,
 
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
 
- Schab pieczony 50 g,
 
- Pasta z dorsza z ryżem i warzywami 50 g,
 
- Sałata 35 g,
 
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II kolacja 
 | 
- Budyń waniliowy niskosłodzony 200 g,
 
 
 | 
 
| 
 Wartość odżywcza posiłków 
 | 
 Energia – 2430 kcal, Białko - 116 g, Tłuszcze - 87 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 304 g, Cukry proste - 71 g, Błonnik – 27 g, Sól - 4,4 g, 
 | 
 
 
 | 
 Śniadanie: 
  
Obiad: 
  
 | 
| 
 Data 07.07.2025r 
 | 
  | 
 Dieta ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6) 
 | 
 
|  
 | 
 Śniadanie 
 | 
- Chleb razowy 100 g,
 
- Polędwica z indyka 50 g,
 
- Pasta z zielonego groszku ze słonecznikiem 100 g,
 
- Pomidor 100 g,
 
- Masło 82% 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II śniadanie 
 | 
 | 
 
| 
 Obiad 
 | 
- Barszcz czerwony zabielany 350 g,
 
- Kotlet pożarski pieczony 100 g,
 
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
 
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
 
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 Podwieczorek 
 | 
 | 
 
| 
 Kolacja 
 | 
- Chleb razowy 100 g,
 
- Schab pieczony 50 g,
 
- Pasta z dorsza z ryżem i warzywami 50 g,
 
- Ogórek kiszony 50 g,
 
- Sałata 15 g,
 
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
 
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
 
 
 | 
 
| 
 II kolacja 
 | 
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
 
 
 | 
 
| 
 Wartość odżywcza posiłków 
 | 
 Energia - 2066 kcal, Białko - 110 g, Tłuszcze - 66 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g, Węglowodany - 726 g, Cukry proste - 40 g, Błonnik - 40 g, Sól - 5,1 g, 
 | 
  | 
 
 
 | 
 Śniadanie: 
  
Obiad: 
  
 |