Data 07.07.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
Śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno żytny 25 g,
- Chleb razowy 50 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Pasta z zielonego groszku ze słonecznikiem 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Barszcz czerwony 350 g,
- Makaron z serem białym i skwarkami 400 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Schab pieczony 50 g,
- Pasta z dorsza z ryżem i warzywami 50 g,
- Sałata 35 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy niskosłodzony 200 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2430 kcal, Białko - 116 g, Tłuszcze - 87 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 304 g, Cukry proste - 71 g, Błonnik – 27 g, Sól - 4,4 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 07.07.2025r
|
|
Dieta ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Pasta z zielonego groszku ze słonecznikiem 100 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Barszcz czerwony zabielany 350 g,
- Kotlet pożarski pieczony 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
Podwieczorek
|
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Schab pieczony 50 g,
- Pasta z dorsza z ryżem i warzywami 50 g,
- Ogórek kiszony 50 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia - 2066 kcal, Białko - 110 g, Tłuszcze - 66 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 22 g, Węglowodany - 726 g, Cukry proste - 40 g, Błonnik - 40 g, Sól - 5,1 g,
|
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|