Data 08.07.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
Śniadanie
|
- Kasz manna na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna 25 g,
- Chleb razowy 50 g,
- Masło extra 10 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Rzodkiewka 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa grochowa 350 ml,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos pomidorowo-paprykowy 50 g,
- Kasza bulgur 200 g,
- Ogórek z olejem i zieleniną 200 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Chleb mieszany psz.-żyt. 50 g,
- Bułka pszenna 25 g,
- Ser żółty 30 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Pomidorki koktajlowe 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata b/ cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel niskosłodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2353 kcal, Białko - 115 g, Tłuszcze - 88 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 28 g, Węglowodany - 290 g, Cukry proste - 48 g, Błonnik – 36 g, Sól - 5,8 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 08.07.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Kasza manna na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Bułka kajzerka 50 g,
- Kiełbasa krakowska 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Galaretka owocowa 150 ml,
|
Obiad
|
- Krupnik jaglany 350 ml,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos koperkowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Marchew gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Ser żółty 30 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Pomidorki koktajlowe 100 g,
- Mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Kisiel niskosłodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2240 kcal, Białko - 106 g, Tłuszcze - 73 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 27 g, Węglowodany - 300 g, Cukry proste - 48 g, Błonnik – 23 g, Sól - 5,7 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|