Data 14.07.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany psz. żytni 50 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Sałata 35 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa jarzynowa 350 ml,
- Kotlet mielony pieczony 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Buraczki gotowane 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Chleb mieszany 25 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Serek topiony 30 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy na mleku nisko słodzony 200 ml,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2322 kcal, Białko - 111 g, Tłuszcze - 76 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 308 g, Cukry proste - 73 g, Błonnik – 24 g, Sól - 6,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 14.07.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Chleb razowy, żytni 100 g,
- Masło extra 10 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Ogórek zielony 50 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa kapuśniak z młodej kapusty 350 g,
- Kotlet wieprzowy z soczewicą pieczony 100 g,
- Kasza bulgur 200 g,
- Sos jarzynowy 50 g,
- Sałata z rzodkiewką i olejem 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
Podwieczorek
|
- Kalafior gotowany z zieleniną 150 g,
|
Kolacja
|
- Chleb razowy, żytni 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Serek topiony 30 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2136 kcal, Białko - 108 g, Tłuszcze - 76 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 26 g, Węglowodany - 278 g, Cukry proste - 35 g, Błonnik – 54 g, Sól - 6,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|