Data 22.07.2025r
|
|
Dieta podstawowa (1)
|
|
Śniadanie
|
- Płatki owsiane na mleku 300 ml,
- Chleb pszenno żytni 50 g,
- Chleb razowy 50 g,
- Serek topiony 30 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Pomidorki koktajlowe 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Galaretka owocowa 150 ml,
|
Obiad
|
- Zupa pieczarkowa 350 g,
- Makaron z serem białym i owocami 400 g,
- Jabłko 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna 50 g,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Rzodkiewka biała z zieleniną 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Budyń waniliowy nisko słodzony 200 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2215 kcal, Białko - 106 g, Tłuszcze - 74 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g, Węglowodany - 291 g, Cukry proste - 73 g, Błonnik – 26 g, Sól - 5,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 22.07.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Serek topiony 30 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Pomidorki koktajlowe 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa pieczarkowa 350 ml,
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,
- Kasza jęczmienna 200 g,
- Ogórek świeży z zieleniną i olejem,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
Podwieczorek
|
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka drobiowa 50 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Rzodkiew biała z zieleniną 100 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2115 kcal, Białko - 109 g, Tłuszcze - 74 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 24 g, Węglowodany - 270 g, Cukry proste - 23 g, Błonnik – 40 g, Sól - 6,0 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|