Data 23.07.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Kasza jaglana na mleku 300 ml,
- Chleb mieszany pszenno-żytni 25 g,
- Bułka pszenna 50 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa z cukinii 350 ml,
- Udko z kurczaka pieczone 150 g,
- Ryż biały 200 g,
- Dynia pieczona 150 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
Kolacja
|
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2453 kcal, Białko - 121 g, Tłuszcze - 98 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 33 g, Węglowodany - 284 g, Cukry proste - 39 g, Błonnik - 21 g, Sól - 6,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 23.07.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Krakowska wieprzowa 50 g,
- Pasta z fasoli z ziarnami 50 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa z cukinii 350 ml,
- Udko z kurczaka pieczone 150 g,
- Ryż brązowy 200 g,
- Sałatka z czerwonej papryki 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
Podwieczorek
|
- Chrupki kukurydziane 20 g,
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Szynka wieprzowa 50 g,
- Sałatka kalafiorowa 100 g,
- Sałata 15 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany naturalny 100 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2440 kcal, Białko - 109 g, Tłuszcze - 102 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g, Węglowodany - 294 g, Cukry proste - 46 g, Błonnik – 50 g, Sól - 6,6 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|