Data 30.07.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Ryż na mleku 300 ml,
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany psz. żytni 25 g,
- Ser żółty 30 g,
- Twarożek z zieleniną 50 g,
- Pomidor 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Barszcz czerwony zabielany 350 g,
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Marchew gotowana 150 g,
- Kompot wieloowocowy nisko słodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka pszenna wrocławska 50 g,
- Chleb mieszany pszenno-żytni 25 g,
- Jajo gotowane 50 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2221 kcal, Białko - 117 g, Tłuszcze - 67 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 25 g, Węglowodany - 300 g, Cukry proste - 74 g, Błonnik – 24 g, Sól - 4,7 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 30.07.2025r
|
|
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Chleb razowy 100 g,
- Ser żółty 30 g,
- Pasta humus z suszonymi pomidorami i zieleniną 50 g,
- Ogórek zielony 100 g,
- Masło 82% 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Barszcz czerwony zabielany 350 g,
- Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym 100 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Surówka Coleslaw 200 g,
- Kompot wieloowocowy b/cukru 250 ml,
|
Podwieczorek
|
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Jajko gotowane 1 szt,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Margaryna /mix do smarowania 10 g,
- Sałata lodowa z zieleniną 35 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 1978 kcal, Białko - 102 g, Tłuszcze - 64 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 23 g, Węglowodany - 267 g, Cukry proste - 37 g, Błonnik – 38 g, Sól - 4,9 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|