Data 02.09.2025r
|
|
Dieta łatwostrawna (2)
|
|
Śniadanie
|
- Zupa mleczna kasza manna 300 ml,
- Bułka kajzerka 1 szt,
- Chleb pszenno-żytni 25 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Jajo gotowane 50 g,
- Miks sałat z zieleniną 35 g,
- Masło 82% tł. 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
- Galaretka owocowa niskosłodzona 150 g,
|
Obiad
|
- Zupa kalafiorowo-brokułowa 350 ml,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos koperkowy 50 g,
- Ziemniaki z koperkiem 200 g,
- Dynia pieczona 150 g,
- Kompot wieloowocowy niskosłodzony 250 ml,
|
Kolacja
|
- Bułka wrocławska 25 g,
- Chleb pszenno-żytni 50 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym i zieleniną 100 g,
- Mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2448.6 kcal, Białko - 112 g, Tłuszcze - 85 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 33 g, Węglowodany - 320 g, Cukry proste - 34 g, Błonnik – 26 g, Sól - 5,7 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|
Data 02.09.2025r
|
|
Dieta ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (6)
|
|
Śniadanie
|
- Chleb razowy 25 g,
- Bułka grahamka 1 szt,
- Masło 82% 10 g,
- Szynka wieprzowa gotowana 50 g,
- Jajo gotowane 50 g,
- Mix sałat z zieleniną 35 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II śniadanie
|
|
Obiad
|
- Zupa kalafiorowo-brokułowa 350 ml,
- Pieczeń rzymska 100 g,
- Sos pomidorowo-paprykowy 50 g,
- Kasza bulgur 200 g,
- Surówka z białej kapusty 200 g,
- Kompot wieloowocowy bez cukru 250 ml,
|
Podwieczorek
|
|
Kolacja
|
- Chleb razowy 100 g,
- Mix do smarowania 15 g,
- Polędwica z indyka 50 g,
- Ser żółty 30 g,
- Sałatka z pomidora z siemieniem lnianym i zieleniną 100 g,
- Mix do smarowania 10 g,
- Herbata czarna bez cukru 250 ml,
|
II kolacja
|
- Serek homogenizowany 150 g,
|
Wartość odżywcza posiłków
|
Energia – 2243 kcal, Białko - 112 g, Tłuszcze - 86 g, Kwasy tłuszczowe nasycone - 29 g, Węglowodany - 279 g, Cukry proste - 37 g, Błonnik – 46 g, Sól - 5,5 g,
|
|
Śniadanie:

Obiad:

|